Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Britse Big Brother moet door het stof

Shownieuws

De Britse zender Channel Four moet zich verontschuldigen voor het uitzenden van racistische uitlatingen in Celebrity Big Brother. Dat besloot een mediawaakhond.

(Novum/AP) - De Britse zender Channel Four moet zich verontschuldigen voor het uitzenden van racistische uitlatingen in Celebrity Big Brother. Dat besloot mediawaakhond Ofcom donderdag. De zender kwam begin dit jaar in opspraak, toen deelneemster Jade Goody zich laatdunkend uitliet over het accent en de kookkunst van de Indiase actrice Shilpa Shetty.

Het media-instituut oordeelde dat de commerciële zender de beledigende opmerkingen niet had mogen uitzenden. Ook had Channel Four moeten ingrijpen. Shetty werd meerdere malen door Goody aan het huilen gebracht. Het conflict in de realityserie zorgde voor grote ophef in India, waar de kwestie zelfs door ministers aan de kaak werd gesteld.

De zender accepteerde de uitspraak en ging opnieuw door het stof. "We willen ons nogmaals aan iedereen verontschuldigen", meldde een woordvoerder. Channel Four moet aan het begin van de volgende editie van het programma op televisie aandacht besteden aan de uitspraak van Ofcom.

Tussen Goody en Shetty, die de editie van het programma won, is het inmiddels weer koek en ei. Eind februari liet een woordvoerder van de Bollywood-actrice weten dat zij de Britse Goody geen kwaad hart toedraagt. Goody bracht in januari een bezoek aan India, in een poging een wit voetje te halen bij de bevolking.

In Australië is deze week eveneens een mediarel ontstaan rond het populaire televisieconcept. Emma Cornell, die een maand geleden haar intrede nam in het huis, is niet op de hoogte gebracht van de dood van haar vader, die vorige week overleed aan kanker. Volgens een woordvoerder van het Australische Channel Ten is hiertoe besloten in overleg met de familie van de vrouw.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen