Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gillende fans bij Kids Choice Awards 2007

Shownieuws

EliZe heeft de award voor beste zangeres van de Kids Choice Awards gewonnen. Ook Ch!pz won een prijs voor beste popgroep. Het evenement vond plaats in Carré.

Gillende fans bij Kids Choice Awards 2007

Zaterdag was het weer zover: de uitreiking van de Kids Choice Awards. Het evenement vond plaats in het Amsterdamse Carré. De kinderen konden via de website van Nickelodeon stemmen op onder meer hun favoriete zanger of zangeres, popgroep en beste goede doel.

EliZe was publiekslieveling dit jaar. Zij won de award voor beste zangeres. "Ik had het echt niet verwacht," vertelt een verbaasde EliZe. "Ik was met èn Jan Smit èn Marco Borsato genomineerd."

In de categorie 'Beste popgroep' won de band Ch!pz de award. Zij waren samen met The Pussycat Dolls, Nick & Simon en de meidenband Kus genomineerd voor het oranje beeldje.

Ook goede doelen als Kika, Stichting de Opkikker, Warchild en Het Wereld Natuur Fonds dingden mee naar een prijs. De goede doelen moesten met een team zoveel mogelijk punten verzamelen om de award te winnen. Zo moesten de teams proberen zoveel mogelijk media-aandacht te krijgen voor hun goede doel.

De ambassadeur van Stichting de Opkikker, Bastiaan Ragas, werd zogenoemd geslimed: hij werd bedolven onder groen slijm nadat hij de award voor het beste goede doel in ontvangst mocht nemen.

In de categorie 'Beste sporter' werd Klaas-Jan Huntelaar onderscheiden met de prijs. Ook stemden de kinderen massaal op de televisieserie Het Huis Anubis, die de award voor beste tv-programma mee naar huis mocht nemen.

De presentatie van het kinderspektakel lag in handen van Zoop-sterren Vivienne van den Assem en Patrick Martens. Het muziekevenement wordt zondag uitgezonden op Nickelodeon.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen