Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sophie Hilbrand en vriend zetten principes opzij

Shownieuws

Sophie Hilbrand en haar vriend Waldemar Torenstra hebben hun principe van werk en privé gescheiden houden overboord gezet. Ze spelen samen in 'Zomerhitte'.

Sophie Hilbrand en vriend zetten principes opzij

Sophie Hilbrand en haar vriend Waldemar Torenstra hebben voor de nieuwe film 'Zomerhitte' hun principes overboord gezet. De presentatrice en de acteur spelen de hoofdrollen in de film, die wordt geregisseerd door Monique van de Ven. "We houden heel veel van elkaar, maar proberen toch altijd wel werk en privé gescheiden te houden, zodat je nog een beetje een eigen leven houdt', vertelt Waldemar. "En dan is het best heel spannend om samen een film te doen en daarmee dat principe eigenlijk een beetje overboord te zetten."

De twee vinden hun samenwerking vooral heel spannend omdat ze beiden nogal veeleisend zijn. "We hebben allebei een hoge standaard voor onszelf en degene waar je van houdt, moet daar ook aan voldoen. Het fijne is dat het tot nu toe heel goed gaat, ik heb me nog geen moment geërgerd", lacht Waldemar. "Ik wel", reageert Sophie lachend."Maar ik erger me gewoon vrij snel."

Sophie, die eerder in twee korte films te zien was, vertelt dat ze veel leert van de ervaring van haar vriend, die onder meer bekend is van series als Grijpstra & De Gier, De Band en Lieve Lust. "Wat ik heel goed vind is dat hij een script heel snel doorheeft. Hij ontdekt eigenlijk veel sneller veel meer erin dan ik. En dat vind ik heel prettig", vertelt ze. "Dat je denkt: shit man, dat maakt het allemaal nog veel interessanter. Wat dat betreft heb ik heel veel aan hem gehad."

Waldemar geniet ook van het feit dat hij en Sophie tijdens de opnamen, die de komende weken plaatsvinden op Texel, zoveel samen kunnen zijn. "We zijn nu vijf weken lang 24 uur per dag bij elkaar. En dat vind ik ontzettend leuk. Want normaal zien we elkaar één dag in de week echt", zegt hij. "Maar het is ook spannend om zo intensief samen te werken. Dat is voor mij ook een van de redenen om het te doen, dat het een leuk risico is om te kijken hoe het gaat."

'Zomerhitte', naar het boekenweekgeschenk van Jan Wolkers uit 2005, is de eerste grote film die actrice Monique van de Ven regisseert. De film, over een fotograaf die op een naaktstrand een jonge vrouw ontmoet, die er een mysterieuze relatie op nahoudt met een oude man, wordt volgend jaar uitgebracht. Onder anderen Cees Geel, Jelka van Houten en Jeroen Willems spelen bijrollen in de film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen