Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Trailerwedstrijd Quentin Tarantino van start

Shownieuws

Filmmakers kunnen op de dvd van Quentin Tarantino's film 'Death proof' komen te staan. Zij kunnen een zelfgemaakte trailer in het Grindhouse-genre inzenden.

Nederlandse filmmakers en andere creatievelingen kunnen op de dvd van Quentin Tarantino's film 'Death proof' komen te staan met een zelfgemaakte trailer in het Grindhouse-genre. Vrijdag ging de 'fake trailer contest' van start, waarbij trailers van niet-bestaande film kunnen worden ingezonden. De maker van de beste trailer wint behalve een plaats op de dvd van 'Death proof' een pakket van honderd dvd's, meldt distributiebedrijf A-film.

Tarantino komt dit jaar met collega-regisseur Robert Rodriguez met een tweeluik in het Grindhouse-genre, een genre waarin veel bloed, geweld en seks voorkomt. De trailer-inzendingen moeten geïnspireerd zijn op deze films. Tarantino's 'Death proof' verschijnt 7 juni; het door Rodriguez geregisseerde 'Planet terror' 16 augustus.

Kandidaten kunnen hun filmpje de komende maanden op deathproof.nl plaatsen. De sluitingsdatum is 3 augustus. Vanaf deze dag kan worden gestemd. De drie inzendingen met de meeste stemmen gaan door naar de finale. Een vakjury kiest één trailer die een wildcard krijgt. De vier trailers worden voorgelegd aan Tarantino, die uiteindelijk de winnaar bepaalt. Die wordt op 23 augustus bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen