Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Keith Richards is inspiratie voor Johnny Depp

Shownieuws

Johnny Depp heeft zich voor zijn rol in het derde deel van 'Pirates of the Caribbean' laten inspireren door Keith Richards. Depp is idolaat van de gitarist.

(Novum/AP) - Johnny Depp heeft zich voor zijn rol van kapitein Jack Sparrow in het derde deel van 'Pirates of the Caribbean' laten inspireren door Keith Richards. De Rolling Stones-gitarist speelt in de film een bijrol als de vader van Sparrow.

Depp is idolaat van de 63-jarige rocker, vertelt hij in het muziektijdschrift Rolling Stone. "Meer dan veertig jaar lang is hij een god", prijst de acteur de gitarist. "En hij is gewoon cool."

Richards zelf is ook te spreken over de samenwerking. "Dit was de juiste plaats op het juiste moment met de juiste mensen", zegt hij in het tijdschrift.

De rocker heeft alleen het eerste deel van de piratenfilm echt gezien. "Hoe kan dat ook anders met je kleinkinderen in de buurt?", zegt hij. Tijdens het vervolg van de film viel hij in slaap. "Maar toen was ik al drie dagen wakker." Depp schrikt er niet van. "Ik was misschien zelf ook in slaap gevallen."

'Pirates of the Caribbean: At worlds end' is vanaf volgende week in de Nederlandse bioscopen te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen