Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Phil Spector: ik was te klein om moord te plegen

Shownieuws

De legendarische muziekproducent Phil Spector zegt in een zelfgemaakt filmpje uit 2005 dat hij te klein is om actrice Lana Clarkson te hebben vermoord.

(Novum/AP) - De legendarische muziekproducent Phil Spector zegt in een zelfgemaakt filmpje uit 2005 dat hij te klein is om actrice Lana Clarkson te hebben vermoord. Ook biedt hij alle vrouwen die beweren door hem te zijn bedreigd met een pistool honderdduizend dollar aan om een leugentest te ondergaan. De beelden zijn uitgezonden door het Amerikaanse tv-programma Inside Edition.

Spector wordt onder meer verdacht van de moord op van Clarkson, die in 2003 dood werd aangetroffen in zijn landhuis in Californië. Volgens de 67-jarige poplegende pleegde de B-actrice zelfmoord, maar de openbare aanklager stelt dat Spector een pistool in haar mond stak en de trekker overhaalde. Ook getuigen vijf vrouwen tegen Spector die beweren door hem te zijn bedreigd met een wapen.

Met zijn 1,65 meter kon hij onmogelijk het pistool in de mond van de 1,80 lange Clarkson hebben gestopt, die bovendien hoge hakken droeg, zegt Spector. Het pistool waarmee ze om het leven kwam ging af in een neerwaartse positie in haar keel. Om het wapen op die manier in de mond van de actrice te krijgen, had hij een stuk langer moeten zijn, zo zegt hij in het filmpje.

De Braziliaanse chauffeur van de muziekproducent, die op het moment van de moord buiten wachtte, heeft verklaard een schot te hebben gehoord. Vrijwel meteen daarna kwam Spector naar buiten gerend met een wapen in zijn hand. "Ik denk dat ik iemand heb vermoord", zou hij hebben gezegd.

Phil Spector vierde in de jaren zestig hoogtijdagen als producent. Hij werkte samen met The Beatles, Tina Turner en Cher en is de man achter hits als 'Da doo ron ron' en 'To know him is to love him'. Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij levenslang krijgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen