Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Leven literaire zusjes Brönte verfilmd

Shownieuws

Het leven van de literaire zusjes Brönte wordt verfilmd. Michelle Williams, Dallas Howard en Evan Rachel Wood spelen Charlotte, Emily en Anne.

Het leven van de literaire zusjes Brönte wordt verfilmd. Dat meldt filmvakblad Variety. De drie meisjes, Charlotte, Emily en Anne, en hun broer Branwell groeiden in het Victoriaanse Engeland van de negentiende eeuw in afzondering op in Yorkshire. Zij schreven enkele belangrijke werken uit de Engelse literatuur, zoals 'Jane Eyre', 'Wuthering heights' en 'Agnes Grey'.

Als kinderen creërden de zusjes en hun broer een fantasiewereld om zichzelf te vermaken. Later raakte Branwell verslaafd aan alcohol en opium, om op 31-jarige leeftijd te overlijden zonder ooit te hebben geweten van de literaire successen van zijn zussen. De meisjes moesten aanvankelijk schrijven onder een mannelijk pseudoniem, maar zijn nu wereldberoemd onder hun eigen naam. Alle drie stierven ze op jonge leeftijd.

De rollen van de gezusters Brönte worden gespeeld door actrices Michelle Williams, Bryce Dallas Howard en Evan Rachel Wood. Charles Sturridge neemt de regie op zich. De opnamen gaan in september van start.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen