Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carice scoort tweede Engelstalige rol

Shownieuws

Carice van Houten heeft weer een rol in een Engelstalige film bemachtigd. In de film 'Smoke and Ochre' speelt ze de Zuid-Afrikaanse schrijfster Ingrid Jonker.

Carice van Houten heeft opnieuw een rol in een Engelstalige film bemachtigd. In de film 'Smoke and Ochre' speelt ze de Zuid-Afrikaanse schrijfster Ingrid Jonker. Dat heeft producent Riba Film donderdag bekendgemaakt.

De biografische film wordt geregisseerd door Paula van der Oest, wier film 'Zus & zo' werd genomineerd voor een Oscar. Het script is afkomstig van Greg Latter, die onder meer meeschreef aan het scenario van 'Goodbye Bafana'. De opnamen gaan volgend jaar van start en de film moet in mei 2009 te zien zijn. Het is nog niet duidelijk wie naast Van Houten in de film meespelen.

Ingrid Jonker, die wel de Sylvia Plath van Zuid-Afrika wordt genoemd, begon al op vroege leeftijd met het schrijven van gedichten. In 1963 verscheen haar veelgeprezen gedichtenbundel 'Rook en oker', waarnaar de speelfilm is vernoemd. Ze maakte deel uit van de literaire beweging Die Sestigers. In 1965 pleegde ze zelfmoord.

De 30-jarige Van Houten, die internationale bekendheid verwierf met het oorlogsdrama 'Zwartboek', haalde haar eerste internationale acteerklus binnen met haar rol in de thriller 'Dorothy Mills'. De opnamen voor deze film van regisseuse Agnès Merlet vinden komende zomer plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen