Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Kruistocht in spijkerbroek' wordt musical

Shownieuws

Na de filmversie wordt het boek 'Kruistocht in spijkerbroek' nu verwerkt tot musical. Janke Dekker neemt de vocale leiding en een kleine rol voor haar rekening.

Na de filmversie wordt het boek 'Kruistocht in spijkerbroek' nu ook verwerkt tot musical. Vanaf september volgend jaar brengt de Stichting Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) het stuk op de planken. Meer dan honderd kinderen werken mee aan de voorstelling. Actrice Janke Dekker neemt de vocale leiding voor haar rekening en speelt zelf een kleine rol in de voorstelling.

Wie de liedjes schrijft en componeert, is nog niet bekend. Joanna Woud, die de stichting leidt, wil graag een beroep doen op componist Dirk Brossé. "Ik heb onlangs de musical Kuifje gezien met zijn composities, en dat was een verademing om naar te kijken", zegt Woud. De eerste contacten met Brossé zijn inmiddels gelegd, maar nog niets is concreet.

De musical naar het boek van Thea Beckman vertelt het verhaal van de Nederlandse jongen Dolf Vega die terechtkomt in de donkere middeleeuwen, waar hij op kruistocht gaat en vrienden, vertrouwen en liefde vindt. In een strijd tussen goed en kwaad moet hij laten zien wat hij waard is.

De hoofdrollen in de musical zijn voornamelijk toebedeeld aan kinderen. Een selectie wordt gemaakt uit de meer dan 360 kinderen die via de stichting een professionele musicalopleiding hebben genoten. Alleen deze kinderen kunnen meespelen in de producties van de stichting. Het stuk biedt twee hoofdrollen voor volwassen, namelijk de twee monniken die de kruistocht leiden. Het is nog niet bekend wie deze rollen gaan spelen.

NJMT maakte eerder succesvolle musicalproducties als 'Sjakie en de Chocoladefabriek', 'Rats' en 'Assepoester'. De meest recente voorstelling 'Narnia' werd dit jaar genomineerd voor de ANWB Publieksprijs bij de Musical Awards. Deze musical gaat in het najaar in reprise met dertig extra voorstellingen in diverse theaters in Nederland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen