Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Big Brother-kandidate weet niets van dood vader

Shownieuws

Een deelneemster aan de Australische versie van Big Brother is niet verteld dat haar vader vorige week is overleden. Dat wenste de familie van de vrouw.

(Novum/AP) - Een deelneemster aan de Australische versie van de realityshow Big Brother is niet verteld dat haar vader vorige week is overleden. Volgens een woordvoerder van producent Endemol Southern Star gebeurde dat op verzoek van de familie van de 24-jarige vrouw. "Het was geen moeilijke keuze, we respecteren de wens van de familie."

De vader, die maandag begraven is, overleed op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De vriend van de vrouw verklaarde in de Australische krant Daily Telegraph dat ze wist van de ziekte waaraan haar vader leed voordat ze het Big Brother-huis betrad. Ze werd echter niet ingelicht omdat niet werd verwacht dat hij zo snel zou sterven en het nieuws haar zou schokken.

De directeur van het Australische centrum voor rouwverwerking vindt het achterhouden van dit soort informatie een schending van vertrouwen. "Ze moet het zo snel mogelijk horen, zodat ze zelf kan beslissen hoe ze hiermee omgaat."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen