Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Natasja geeft startschot collecteweek Astma Fonds

Shownieuws

Natasja Froger heeft dinsdag de aftrap voor de nationale collecteweek van het Astma Fonds gegeven. De blondine collecteert zelf ook voor de stichting.

Natasja Froger heeft woensdag in Amersfoort de aftrap voor de nationale collecteweek van het Astma Fonds gegeven. Waarom het fonds haar zo aan het hart ligt legt ze uit in het SBS6-programma Shownieuws. "Het is belangrijk om hier aandacht aan te geven omdat het een ziekte is die je van de buitenkant niet ziet." Nog een persoonlijke reden is dat haar man René Froger en haar zoon Maxim lijden aan de ziekte.

De blondine is zelf ook met de collectebus de straat opgegaan. Hoeveel geld ze heeft opgehaald is niet bekend, wel dat Froger veel tijd kwijt was aan mensen die een praatje met haar wilden maken. Een deel van de opbrengst wordt besteed aan een speciale touringcar. De bus fungeert als een lichaam. Kinderen kunnen er allerlei spelletjes doen en al spelenderwijs ontdekken wat de ziekte precies inhoudt. Het voertuig gaat langs scholen.

Dat Natasja mensen helpen als doel heeft in haar leven, bewijst ze met het programma Hart In Aktie. Daarin steekt de 41-jarige presentatrice mensen die een moeilijke periode meemaken een hart onder de riem. "Het is een heerlijk om te doen", vertelt ze.

De astmaweek begint 21 mei en loopt tot 26 mei.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen