Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gulden Vedel voor Jan Smit

Shownieuws

Jan Smit krijgt dit jaar de Gulden Vedel, de prijs van de Nederlandse Vereniging van Dansleraren (NVD). Hij neemt de dasspeld op 15 juni in ontvangst.

Jan Smit krijgt dit jaar de Gulden Vedel, de prijs van de Nederlandse Vereniging van Dansleraren (NVD). De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een Nederlandse artiest van wie de muziek het afgelopen seizoen veelvuldig is gebruikt bij danslessen.

De prijs bestaat uit een dasspeld met een gouden viool en een oorkonde. Vrijdag 15 juni neemt Jan de prijs in ontvangst in een Hotel in Ermelo.

De Gulden Vedel wordt sinds 1979 uitgereikt. De eerste winnaar was zanger Nico Haak. Andere winnaars zijn BZN, Gordon, Frans Bauer, Jody Bernal en Trijntje Oosterhuis. Jim Bakkum, die vorig jaar het tv-programma Dancing with the Stars won, mocht de speld vorig jaar komen ophalen.

Ron Brandsteder en Sylvana Simons mogen een dag na de uitreiking van de Gulden Vedel een onderscheiding van de NVD in ontvangst nemen. Het presentatieduo van Dancing with the Stars krijgt de Zilveren Dansschoen tijdens de officiële opening van het International Dansleraren Congres 'Swinging World; Anno....Nu!'. De prijs, die hen wordt toegekend voor hun bijdrage aan de populariteit van het dansen, bestaat uit een zilveren dansschoen in de vorm van een dasspeld of een hanger.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen