Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prins Harry toch niet naar Irak

Shownieuws

Prins Harry gaat toch niet naar Irak om zijn vaderland te dienen. Het Britse ministerie van defensie heeft deze beslissing genomen uit veiligheidsoverwegingen.

(Novum/AP) - Prins Harry gaat toch niet naar Irak om zijn vaderland te dienen. Het Britse ministerie van defensie heeft deze beslissing genomen uit veiligheidsoverwegingen. Dat heeft generaal Sir Richard Dannatt, de stafchef van het Britse leger, woensdag gezegd.

Eind vorige maand claimde het sjiitische Mahdi-leger van de militante leider Muqtada al-Sadr een speciale eenheid in het leven te hebben geroepen om de 22-jarige Harry te ontvoeren als hij in Irak zou worden gelegerd.

Harry is tweede luitenant in het Britse leger. Zijn regiment, de 'Blues and Royals', wordt de komende weken in Irak verwacht. Na de ontvoeringsdreiging werd het al onzeker of het Harry zou worden toegestaan naar Irak af te reizen, omdat de levens van andere soldaten daarmee in gevaar kan worden gebracht.

Harry zou het eerste lid van het Britse koninklijk huis zijn dat zou dienen in een oorlogsgebied sinds zijn oom prins Andrew, die als helikopterpiloot diende in de Falklandoorlog van 1982.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen