Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook actieheld He-Man op het witte doek

Shownieuws

He-Man krijgt een eigen film. Warner Bros. en producent Joel Silver werken met speelgoedgigant Mattel aan een comeback van de actieheld uit de jaren tachtig.

Na Superman, Spider-Man, Batman en de Hulk, krijgt nu ook He-Man een eigen film. Filmstudio Warner Bros. en producent Joel Silver werken met speelgoedgigant Mattel aan een comeback van de actieheld uit de jaren tachtig. Dat meldt het filmvakblad Variety.

He-Man werd geboren als een actiepop van Mattel, dat een animatieserie creëerde om de verkoop van de poppen te stimuleren. De serie werd een klassieker, maar een verfilming in 1987 met Dolph Lundgren flopte desondanks genadeloos. Een tweede poging He-Man te verfilmen in 2004, van regisseur John Woo, strandde.

Voor Mattel staat nu veel op het spel. Als de nieuwe verfilming, die net als de tekenfilmserie 'He-Man and the masters of the universe' gaat heten, een succes wordt, kan dat een herlancering betekenen van de gehele speelgoedlijn.

Maar voordat He-Man zijn vechtkunsten kan vertonen, brengt Dreamworks deze zomer een film uit van een andere speelgoedhit uit de jaren tachtig: Transformers. De film is geregisseerd door Michael Bay en draait vanaf 5 juli in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen