Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Borat schrijft reisgids

Shownieuws

De fictieve Kazachstaanse journalist Borat Sagdiyev heeft een reisgids geschreven voor Kazachstanen en voor westerlingen. Het boek komt in het najaar uit.

(Novum/AP) - De fictieve Kazachstaanse journalist Borat Sagdiyev heeft een reisgids geschreven. Het tweeluik, dat in het najaar uitkomt, draagt de titels 'Borat: touristic guidings to minor nation of U.S. and A' en 'Borat: touristic guidings to glorious nation of Kazakhstan'. Het ene deel bevat reistips voor Kazachstanen die door de Verenigde Staten willen reizen; het tweede tips voor westerlingen die naar Kazachstan op vakantie gaan.

Borat is de creatie van de Britse komiek Sacha Baron Cohen, die een contract heeft gesloten met het Amerikaanse Flyin Dolphin Press, dat onderdeel is van een van de grootse uitgevers ter wereld, Random House. De uitgeverij heeft veel vertrouwen in de nepjournalist. "Er is maar één Borat en het is een eer hem toe te voegen aan onze tempel van internationale auteurs. Er is geen twijfel mogelijk dan dat hij een briljant boek aflevert."

Vorig jaar werd Borat een wereldster door de film 'Borat: cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan', waarin hij een roadtrip maakt door de VS. De film riep veel weerstand op omdat Cohen zowel Kazachstanen als Amerikanen belachelijk maakte. Vermoedelijk juist daarom werd de pseudo-documentaire een hit, die Cohen een Golden Globe opleverde voor zijn acteerprestaties.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen