Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eddy Christiani laat het zingen voor wat het is

Shownieuws

Eddy Christiani stopt met zingen en optreden. De 89-jarige zanger en gitarist begint op 6 juni met zijn afscheidstournee langs diverse Nederlandse theaters.

Eddy Christiani stopt met zingen en optreden. De 89-jarige zanger en gitarist begint op 6 juni met zijn afscheidstournee langs diverse Nederlandse theaters, zo heeft producent Lex Passchier woensdag bekendgemaakt. De artiest wil met de voorstellingen het publiek dat jarenlang zijn platen heeft gekocht nog eenmaal bedanken.

In het nostalgische programma 'De engel op mijn schouder' zingt Christiani, samen met een speciaal voor de gelegenheid samengesteld combo, een groot aantal van zijn hits. De meest bekende liedjes uit zijn repertoire zijn 'Zonnig Madeira', 'Spring maar achterop', 'Ouwe taaie' en 'Hoe je heette dat ben ik vergeten'. Naast de liedjes, worden in de show herinneringen opgehaald aan zijn rijke carrière.

De muzikant ontving twee jaar geleden de 'Edison Oeuvre Prijs Lichte Muziek'. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Edison Stichting voor geluidsdragers van bijzondere kwaliteit. Die kende Eddy Christiani de prijs toe voor zijn 'enorme oeuvre en verdiensten in de Nederlandse Muziekgeschiedenis.'

[Novum]

Gerelateerde Artikelen