Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Peter Jackson helpt Spielberg bij Kuifje-project

Shownieuws

Steven Spielberg en Peter Jackson slaan de handen ineen voor de verfilming van drie stripverhalen van Kuifje. Het is een droomproject voor Spielberg.

Steven Spielberg en Peter Jackson slaan de handen ineen voor de verfilming van drie stripverhalen van Kuifje. Dat meldt het filmvakblad Variety. De twee filmmakers zullen ieder ten minste een van drie geplande de films over de kleine avonturier regisseren. Wie de derde film voor zijn rekening neemt, is niet bekend.

In maart werd al bekend dat Spielbergs filmstudio Dreamworks werkte aan de preproductie van een verfilming van een van de Kuifje-strips. Studios Hergé, dat de bekende stripreeks beheert, liet toen weten dat de film binnen twee jaar in de bioscoop te zien moet zijn. Nu blijkt ook 'Lord of the Rings'-regisseur Jackson zich aan het project verbonden te hebben.

Het verfilmen van de strips van Tintin, zoals de originele Franstalige naam van Kuifje luidt, is een lang gekoesterde wens van Spielberg, die 25 jaar lang probeerde de filmrechten te bemachtigen. Vorig jaar kreeg hij groen licht en werd de verwezenlijking van het droomproject in werking gezet.

Het special effects-bedrijf Weta van Jackson heeft inmiddels een testfilm gemaakt van twintig minuten. Volgens Spielberg zijn de personages van de Belgische striptekenaar Hergé, een pseudoniem voor Georges Remi, tot leven gebracht op een manier waarmee de ziel, de emoties en expressies van de karakters zijn behouden.

Het Kuifje-project wordt op niet al te lange termijn gerealiseerd. Spielberg maakt dit jaar eerst 'Indiana Jones 4' af en Jackson de film 'Lovely bones'. Daarna kan verder worden gewerkt aan de Kuifje-reeks. Spielberg en Jackson hebben drie verhalen geselecteerd uit de 23 boeken over Kuifje, die tussen 1929 en 1976 zijn gepubliceerd. Hergé overleed in 1983. Kort voor zijn dood zou het eerste plan voor een film al geopperd zijn. Financiële en productietechnische obstakels zouden toen een verfilming hebben verhinderd. Van de strips zijn wel tekenfilms gemaakt.

De eerste strip over de jonge speurneus Kuifje en zijn hond Bobbie verscheen in 1929. 'Kuifje in het land van de Sovjets' werd gevolgd door vele andere bekende albums, waaronder 'De blauwe lotus' en 'Raket naar de maan'. In de stripreeks zijn ook bekende karakters als kapitein Haddock en Jansen & Janssen van de partij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen