Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Musical 'Grease' wint Sentimento Award

Shownieuws

De musical 'Grease' heeft een Sentimento Award gewonnen voor beste ensemble. Hugo Haenen kreeg de prijs voor beste mannelijke alternate in 'My fair lady'.

De musical 'Grease' heeft een Sentimento Award gewonnen voor beste ensemble. De prijs was de enige publieksprijs van de uitreiking, die maandag plaatsvond in Theater de Parade in Den Bosch. De overige categorieën werden gekozen door een vakjury, die bestond uit onder anderen Céline Purcell, Bill van Dijk en Richard Groenendijk.

De prijzen zijn in het leven geroepen door entertainmentplatform Sentimento.nl en zijn bedoeld om artiesten die niet volop in de schijnwerpers staan, maar wel van groot belang zijn in de musicalwereld, in het zonnetje te zetten. Het gaat om de zogeheten alternates en understudy's, die de eerste castleden vervangen.

Hugo Haenen kreeg de prijs voor beste mannelijke alternate voor zijn rol van professor Higgins in 'My fair lady' en Hilke Bierman die voor beste vrouwelijke alternate in 'Wat zien ik!', waarin ze blonde Greet speelt. Penny Vos, Grisabelle in 'Cats', won in de categorie beste vrouwelijke understudy en de award voor beste mannelijke understudy ging naar Marcel Veenendaal als Vogelverschrikker in 'The wiz'.

Het was voor het eerst dat de Sentimento Awards werden uitgereikt. De show werd gepresenteerd door musicalster Ryan van den Akker.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen