Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stallone bekent schuld in hormoonschandaal

Shownieuws

Acteur Sylvester Stallone heeft schuld bekend aan het importeren van groeihormonen naar Australië. Hij werd in februari op het vliegveld van Sydney betrapt.

(Novum/AP) - Hollywoodster Sylvester Stallone heeft schuld bekend aan het importeren van verboden middelen naar Australië. De 60-jarige spierbundel gaf toe 48 flesjes van het menselijke groeihormoon jintropin in zijn bagage te hebben gehad toen hij in februari werd opgepakt op het vliegveld van Sydney. Hij was daar om zijn laatste film 'Rocky Balboa' te promoten.

Dinsdag diende de zaak bij een rechter in Sydney. Stallone heeft vanuit de Verenigde Staten in een brief laten weten veel spijt te hebben van zijn daad. Stallone wist naar eigen zeggen niet dat hij jintropin niet mocht invoeren. "Ik heb een vreselijke vergissing gemaakt. Niet omdat ik iemand wilde misleiden, maar omdat ik simpelweg geen besef had van de officiële wetgeving."

Groeihormonen worden doorgaans ingenomen om de spiermassa te vergroten, maar worden ook als wondermiddel gezien om verouderingsprocessen tegen te gaan.

Volgende week doet de rechter uitspraak. De maximale straf voor het importeren van groeihormonen is een boete van 67.500 euro en vijf jaar cel. Maar omdat de zaak wordt behandeld door een lagere rechter, kan de acteur in het ergste geval een boete van dertienduizend euro opgelegd krijgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen