Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ernst Daniël Smid in duet met Sandra van Megen

Shownieuws

Sandra van Megen, een van de dochters van het zangduo Gert & Hermien, duikt volgende week de studio in om een Franstalig duet op te nemen met Ernst Daniël Smid.

Sandra van Megen duikt volgende week de studio in om een Franstalig duet op te nemen met Ernst Daniël Smid. Van Megen, een van de dochters van het zangduo Gert & Hermien, won drie maanden geleden het Concours de la Chanson Alliance Française en werkt momenteel aan een Franstalige cd en show met haar band 'Sandra & The Real Mensch'. Het duet met de bariton wordt de eerste single van het album.

Het betreft een cover van een bekend Franstalig lied. Om welk nummer het gaat, wil ze nog niet verklappen. Volgens Sandra is het nummer op beide lijven geschreven. "Het nummer past heel goed bij onze stemmen", legt zij uit. "Ik ken hem bovendien al een tijdje en ik ben weg van zijn stemgeluid. Daarbij zingt hij in alle talen, en nu dan met mij in het Frans. Ik vind hem gewoon dé man voor dit duet."

Na het winnen van de 24e editie van het jaarlijkse Franse concours is Van Megens carrière in een stroomversnelling gekomen. Diverse platenlabels zouden de single en het komende album willen uitbrengen, maar de besprekingen met Sandra zijn nog in volle gang.

Vanaf eind juni trekt ze met haar recent geformeerde band het land in met een luchtige Franstalige show. "We brengen commerciële, maar classy nummers uit het Franse bestaande repertoire en gaan optreden in de betere gelegenheden, geen discotheken en kroegen", vertelt ze enthousiast. "Uiteindelijk is ons doel een eigen theaterprogramma."

Ook collega-artiesten, onder wie Laura Fygi, Rob de Nijs en Wende Snijders, hebben op hun nieuwe cd's gekozen voor Franse liedjes. "Franse muziek wordt weer steeds populairder", weet de 43-jarige Sandra. "Het geeft net wat meer sfeer dan in het Engels."

Zangeres Liesbeth List, die twee jaar geleden een hoge Franse onderscheiding kreeg met haar benoeming tot Officier de la Légion d'Honneur (Officier in het Legioen van Eer), heeft Sandra nog enkele goede adviezen gegeven. "Zij reageerde heel leuk op de groep en gaf enkele nuttige tips", vertelt Sandra. "Ook heeft haar reactie mij goed gedaan en veel moed gegeven om hiermee door te gaan."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen