Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eerste Singaporees-Nederlandse film in maak

Shownieuws

De Nederlandse filmproducent IdtV Film en het Singaporese Monsoon Pictures maken samen het filmdrama 'Nadra'. Dat maakt IdtV Film woensdag bekend.

De Nederlandse filmproducent IdtV Film en het Singaporese Monsoon Pictures maken samen het filmdrama 'Nadra'. Dat laat IdtV Film woensdag weten. De film vertelt het waargebeurde verhaal van het gevecht om de voogdij over het 13-jarige meisje Berta Hertoch.

Hertoch werd in de Tweede Wereldoorlog ondergebracht bij een Maleisische vrouw, die haar als moslima opvoedde. Toen haar biologische ouders haar in 1949 terugeisten, ontstond een strijd tussen Oost en West. Nadat de rechter het meisje aan haar Nederlandse ouders had toegewezen, braken rellen uit die achttien levens eisten.

De regie van het project, dat een budget heeft van ruim 4,7 miljoen euro, is in handen van Ben Sombogaart. Hij was eveneens verantwoordelijk voor het oorlogsdrama 'De tweeling', dat in 2004 werd genomineerd voor een Oscar. Opnamen voor de historische film moeten halverwege volgend jaar van start gaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen