Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Biografie door vader schokt Oprah

Shownieuws

Oprah Winfrey was geschokt toen ze hoorde dat haar vader Vernon een boek schrijft over haar leven. "Ik was met stomheid geslagen", stelt de presentatrice.

Oprah Winfrey was geschokt toen ze hoorde dat haar vader Vernon een boek schrijft over haar leven. "Ik zal niet zeggen dat ik diep was gekwetst, maar ik was wel met stomheid geslagen", vertelt de talkshowpresentatrice aan de Amerikaanse krant New York Post, die haar het nieuws vertelde.

De 53-jarige televisielegende kon eerst haar oren niet geloven, toen de krant haar om een reactie vroeg. "Toen zei mijn zuster dat ik mijn vader maar eens moest bellen", zegt Winfrey. "Het ergste is nog wel dat hij zei dat hij al eerder van plan was het me te vertellen."

Oprah werd als zwanger, 14-jarig meisje door haar moeder weggestuurd van huis. Vanuit Milwaukee verhuisde ze toen naar Nashville, waar haar vader woonde. Bij Vernon beviel ze van haar baby, die al na enkele weken overleed. Winfrey heeft zich altijd dankbaar getoond dat haar vader haar discipline bijbracht en haar overtuigde van het belang van een goede opleiding.

Hun relatie is nog altijd goed, zo bevestigt Winfrey aan de Amerikaanse krant. "We praten met elkaar", stelt ze. "Daarom had ik het ook fijn gevonden als ik had geweten dat mijn vader hiermee bezig is. Dat zou wel zo netjes zijn geweest."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen