Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Comeback voor Maxine & Franklin Brown

Shownieuws

Maxine & Franklin Brown zijn na elf jaar weer samen. Volgende maand brengt het duo de nieuwe single 'Steeds weer' uit, geschreven door John Ewbank en Brown.

Na de comeback van Luv, de Dolly Dots, Twarres en The Star Sisters zijn ook Maxine & Franklin Brown weer samen. Het duo, dat elf jaar geleden voor Nederland een zevende plaats behaalde op het Eurovisie Songfestival met het nummer 'De eerste keer', brengt volgende maand een nieuwe single uit. Het lied 'Steeds weer' werd geschreven door John Ewbank. Franklin Brown schreef de tekst.

Het tweetal heeft de afgelopen jaren wel nauw contact gehouden. "Af en toe traden we wel op, en Franklin doet ook nog steeds mijn boekingen met zijn kantoor, maar aan het opnemen van nieuwe nummers kwamen we nooit toe", vertelt de 36-jarige zangeres. "Nu hebben we eindelijk de juiste richting gevonden en hebben we de smaak weer te pakken."

De eerste single werd vier dagen geleden opgenomen. "We kwamen er later pas achter dat dit exact de datum is waarop wij elf jaar geleden in Oslo stonden op het Eurovisie Songfestival, bijzonder hè?", zegt Maxine. Na de single volgt het eerste album van het duo, dat binnenkort in eigen beheer wordt uitgebracht. "Het album gaat er nu echt komen, met lekkere swingende popnummers en mooie ballads."

De van oorsprong Rotterdamse, die anderhalf jaar geleden moeder werd van dochter Nicky, ziet een nieuwe deelname aan het Songfestival niet zo snel gebeuren. "Als je nu meedoet aan het Eurovisie Songfestival moet je wel met iets heel anders komen, echt iets spectaculairs", legt ze uit. "Als we nou eens niet iets geijkts sturen, dan geloof ik dat we nog steeds kunnen winnen in deze opzet."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen