Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Finse rockband Lordi maakt horrorfilm

Shownieuws

Lordi werkt aan een film. De Finse rockgroep beschrijft de film als traditionele moderne horror met veel monsters.

De Finse rockgroep Lordi werkt aan een film. Dat maakte de zanger van de band bekend op het filmfestival van Cannes. De groep beschrijft de film als traditionele moderne horror met veel monsters. "Horrorfilms hebben invloed gehad op hoe we er nu uitzien dus het leek ons niet meer dan logisch dat we een griezelfilm gingen maken", zegt zanger Tomi Putaansuu tegen de Britse omroep BBC.

De band, die vorig jaar het Eurovisie Songfestival won met het nummer 'Hard rock halleluja', begon vorige maand met filmen. 'Dark floors', zoals de film heet, moet aan het eind van het jaar in Finland uitkomen.

Een film is niet het enige dat is voortgevloeid uit het succes van de winst van het festival. Lordi heeft ook een eigen restaurant in Rovanimie. Op het menu van het monsterachtige Rocktaurant staan onder meer 'Lordiburgers' en 'Rudolph's last journey', een hamburger met rendierensaus.

Lordi gaf op het filmfestival een klein concert waarbij het de nummers 'They only come out at night' en 'Who's your daddy' ten gehore bracht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen