Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Danny de Munk schrijft lied voor zijn vrouw

Shownieuws

Danny de Munk heeft een lied geschreven voor zijn vrouw Jenny. De zanger, die dit jaar zijn 25-jarige artiestenjubileum viert, schreef nooit eerder liedjes.

Danny de Munk heeft een lied geschreven voor zijn vrouw Jenny. De zanger, die dit jaar zijn 25-jarige artiestenjubileum viert, schreef nooit eerder liedjes. Het nummer over Jenny komt op zijn nieuwe cd die later dit jaar verschijnt. Het album wordt geproduceerd door Jochem Fluitsma en Eric van Tijn.

Het duo werkte eerder samen met artiesten als Ruth Jacott, Rafaëlla, Kus en Henk Westbroek. Volgens de 37-jarige De Munk waren de heren meteen enthousiast over zijn zelf geschreven lied. "Ze zeggen dat ik meteen de kern raak", vertelt Danny in de Avro Bode. "Ik heb nog nooit geschreven, nu pas kan ik het."

Het laatste album van De Munk verscheen twaalf jaar geleden. Op zijn nieuwe cd wil hij het Amsterdamse levenslied eren, een genre dat volgens hem aan het verdwijnen is. "Ik kwam erachter dat al mijn vroegere helden zoals Johnny Jordaan, Tante Leen, Willy Alberti en André Hazes er niet meer zijn", zegt Danny. "Ik wil weer die lange uithalen, hoge tenorpartijen, wat André deed."

Ook tijdens het jubileumconcert in Ahoy Rotterdam op 25 juni komt André Hazes voorbij. Hij wordt zelfs geëerd tijdens het concert. Danny zingt het nummer 'Toe nou, kom naar huis', oorspronkelijk een nooit uitgebracht duet van het tweetal. "Onze platenmaatschappijen kwamen er toen niet uit", zegt Danny. "Echte fans kennen het. Ik ga het nu alleen zingen. Wordt wel een bijzonder momentje."

Naast een nieuw album en een jubileumshow, kruipt Danny vanaf oktober opnieuw in de huid van Ciske de Rat in de gelijknamige musical. De Munk brak 23 jaar geleden door in de film over het Amsterdamse straatschoffie. Zijn single 'Ik voel me zo verdomd alleen' uit de film stond in 1984 wekenlang op de eerste plaats van de hitparade.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen