Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bono vraagt Duitse hulp voor Afrika

Shownieuws

U2-zanger Bono hoopt dat Duitsland zich sterk maakt voor Afrika tijdens de vergadering van de G8 in juni. Met dat doel sprak hij met SPD-leider Kurt Beck.

(Novum/AP) - U2-zanger Bono hoopt dat Duitsland zich sterk maakt voor Afrika tijdens de vergadering van de G8 volgende maand. Met dat doel sprak hij met Kurt Beck, de leider van de sociaaldemocratische regeringspartij SPD. De 47-jarige zanger zei na afloop blij te zijn dat de G8-top in Duitsland wordt gehouden en vertrouwt op Duitse steun.

Bono strijdt al jaren voor Afrika. Hij wil wereldleiders overhalen de schuldenlast van het continent terug te dringen en is actief in de strijd tegen aids. In 2002 richtte hij de organisatie Data op, wat staat voor Debt, Aids en Trade in Africa. In 2005 mede-organiseerde hij de gratis Live 8-concerten rond een G8-top in Schotland.

Eerdere vergaderingen van de G8, die bestaat uit acht belangrijke industrielanden, hebben volgens Bono al geleid tot verbeteringen voor Afrika. "Als resultaat van de bijeenkomsten van de G8 kunnen vandaag de dag al meer dan twintig miljoen Afrikaanse kinderen naar school." Hij hoopt hij dat de G8-top in Duitsland nu opnieuw tot meer steun voor Afrika zal leiden.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel sprak afgelopen weekeinde positieve taal over de top in Heiligendamm en heeft beloofd dat Afrika een belangrijk gespreksonderwerp zal zijn. Belangrijke agendapunten zijn het bestrijden van aids, armoedebestrijding en het kwijtschelden van de schulden die het continent heeft.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen