Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dolly Dots vinden zichzelf beter dan vroeger

Shownieuws

De Dolly Dots denken dat hun reünieconcerten in mei heel goed worden. "Het wordt misschien wel het beste is dat we ooit hebben gedaan", zegt Angela Groothuizen.

De Dolly Dots denken dat ze met hun reünieconcerten eind mei hun beste shows ooit gaan geven. Dat vertellen de leden van de populaire meidengroep uit de jaren tachtig aan Novum Nieuws. "Ik denk dat wat mensen nu gaan zien, misschien wel het beste is dat we ooit hebben gedaan", zegt bandlid en presentatrice Angela Groothuizen. "Dat is wel grappig, dat je twintig jaar nadat je gestopt bent eigenlijk kunt zeggen dat je beter bent dan vroeger."

De zes dames trainen dan ook hard voor de shows die ze op 25, 26 en 27 mei voor een uitverkocht Ahoy' geven. "We trainen ons echt het leplazarus. We hebben allemaal spierpijn en ik heb een nieuwe heup nodig", lacht Groothuizen. "We zingen sowieso twee dagen per week en dansen verder non-stop. Het is niet zo dat we even wat liedjes gaan doen, er wordt straks echt een heel strakke show neergezet."

De fans kunnen in Ahoy' alle liedjes verwachten die ze van vroeger kennen, maar verder worden de concerten heel anders dan vroeger. "Bij sommige nummers doen we wel bepaalde onderdelen van de oude choreografie, omdat die gewoon kenmerkend zijn, maar het is wel een product van nu", vertelt Patty Zomer. "We nemen natuurlijk ook mee wat we allemaal de laatste jaren zonder elkaar hebben beleefd en ervaren."

Volgens Angéla Kramers heeft de band gezocht naar een balans. "We wilden mensen gewoon laten genieten van het oude gevoel van vroeger, mensen kijken ook in een soort oud fotoalbum", zegt ze. "Maar we willen ook niet meer het nummer 'Boys' zingen met staartjes in ons haar en van die overdreven dansjes. Dat kan echt niet meer." Esther Oosterbeek begrijpt ook niet dat mensen dat nog van de dames verwachten. "We zijn allemaal midden veertig. Het kan toch niet waar zijn dat ze van ons verwachten dat we als van die huppelende tienermeisjes erbij gaan lopen?", lacht ze. "Maar het sfeertje van vroeger zal er wel zijn, daar is die kleding die we toen droegen niet voor nodig en die staartjes ook niet."

Inmiddels zijn de dames weer zo bezig met hun oude band dat hun andere bezigheden er de laatste tijd een beetje bij inschieten. "We hebben bijna allemaal een gezin. En ik merk dat ik echt afwezig ben in het mijne", vertelt Groothuizen. "Ik ben met mijn kop weer helemaal bij de groep." De rest is het met haar eens. "Ik heb het gevoel dat mijn motor de hele tijd aanstaat, hij gaat niet uit", zegt Angéla Kramers. "Soms doe je je auto uit, maar ik heb het gevoel dat die van mij nu zelf 's nachts stationair draait." Esther vertelt dat ze 's nachts in bed regelmatig ligt te woelen. "Dan zit ik met dansjes in mijn hoofd of lig ik over de kleding na te denken."

Volgens Angela Groothuizen zijn de Dolly Dots dan ook verslavend. "Het is zo'n hechte band, die we hebben. En ik voel me altijd zo lekker, het is echt verslavend." Volgens Anita Heilker is dat ook altijd de kracht van de groep geweest. "Onze sterke band is voor ons heel normaal, maar andere mensen vinden het uniek." Esther is het daar mee eens. "We kwamen altijd over als een soort front, waar niemand tussen kon komen. Dat was onze magie."

Volgens Angéla Kramers moet echter ook de kracht van de liedjes niet vergeten worden. "Ik moet zeggen dat als ik onze liedjes terughoor en zie hoeveel plezier mijn kinderen er nog aan beleven, dat die liedjes absoluut kloppen." Patty sluit zich daarbij aan. "Dat heb je toch wel eens? Dat bepaalde dagen of situaties kloppen? Nou, dit was zo'n situatie."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen