Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Actrice wil zaak om kus Richard Gere verplaatsen

Shownieuws

Shilpa Shetty heeft het Indiase hooggerechtshof gevraagd de zaak die tegen haar en Richard Gere loopt te verplaatsen van Jaipur naar Bombay. Daar woont ze.

(Novum/AP) - Shilpa Shetty heeft het Indiase hooggerechtshof maandag gevraagd de rechtszaak die tegen haar en Richard Gere loopt te verplaatsen van Jaipur naar Bombay, waar ze woont. De 31-jarige Bollywood-actrice denkt zich op deze manier beter te kunnen verweren in de zaak. Shetty en collega-acteur Gere zijn aangeklaagd omdat zij elkaar omhelsden en een kus gaven tijdens een bijeenkomst voor de bestrijding van aids in New Delhi.

Het tonen van affectie in het openbaar is in India taboe. Hierop staat in het land maximaal drie maanden gevangenisstraf. Een rechter vaardigde vorige maand een arrestatiebevel uit tegen Gere en vroeg Shetty in zijn rechtzaal te verschijnen, omdat hun gedrag in strijd zou zijn met de Indiase wet. Ook de televisiezender die de beelden van de kus uitzond, is aangeklaagd.

De meningen over het incident zijn verdeeld in India. Conservatieve hindoes spreken schande van Gere en Shetty. Juristen vinden echter dat er geen wettelijke basis is voor een vervolging. Dat lijkt te worden ondersteund door het feit dat de rechter die het arrestatiebevel uitvaardigde, later is overgeplaatst en er nog geen officiële aanklachten zijn ingediend. Het hooggerechtshof neemt dinsdag een besluit over de verplaatsing van de zaak.

De 57-jarige Gere heeft zich publiekelijk verontschuldigd voor zijn daad. Shetty is wel blij met de publiciteit. Volgens haar is aids nu in ieder geval bespreekbaar in het land.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen