Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Harry Potter in première in Tokio

Shownieuws

'Harry Potter and the order of the phoenix' gaat op 28 juni in Tokio in première. In Nederland is de film vanaf 12 juli in de bioscoop te bekijken.

(Novum/AP) - Het vijfde deel in de reeks Harry Potter-films, 'Harry Potter and the order of the phoenix', gaat op 28 juni in Tokio in première. De film treedt daarmee in de voetsporen van 'Spider-Man', die onlangs ook zijn internationale première in Japan beleefde. Daniel Radcliffe, die de rol van tovenaar Harry Potter speelt, is volgens Warner Bros. Japan aanwezig bij de première.

De film, die gebaseerd is op het boek van schrijfster J.K Rowling, gaat op 3 juli in Londen in première en op 8 juli in Los Angeles. In de rest van de Verenigde Staten draait de film vanaf 13 juli in de bioscopen; in Japan pas op 21 juli. In Nederland is de film vanaf 12 juli in de bioscoop te bekijken.

De reden om films eerder in première te laten gaan in landen als Japan is om te voorkomen dat er op voorhand illegale kopieën van de film worden verspreid. Het gevolg van de kopieën is dat minder mensen een bioscoopkaartje kopen en dat filmbedrijven geld mislopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen