Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Patmobile' brengt twintigduizend euro op

Shownieuws

De limousine die Patty Brard in het programma De Grote Beurt liet opknappen is op een veiling voor twintigduizend euro verkocht aan cosmeticamerk Herôme.

De limousine die Patty Brard liet opknappen in het programma De Grote Beurt is zondag tijdens een veiling voor twintigduizend euro van de hand gegaan. De opbrengst van de zogenaamde 'Patmobile' gaat naar het Amsterdamse Emma Kinderziekenhuis. "Ik was hem al kwijt voor vijfduizend euro, maar dat vond ik te weinig", vertelt Brard. De auto is verkocht aan cosmetica- en nagelverzorgingsmerk Herôme.

De 52-jarige zangeres zette aanvankelijk in op minimaal dertigduizend euro. "Eerst bood Robert ten Brink 10 duizend euro en ik heb zelf ook nog bijgelegd", zegt ze. Maar de twee zagen af van het plan en vonden een hogere bieder. Brard heeft de smaak te pakken en wil zich nog meer inzetten voor het ziekenhuis. "Het kan me niet schelen wat ik er nog voor moet doen, als er maar geld binnenkomt voor die kindjes."

Brard is wel gewend geraakt aan het voertuig. "Ik kon maar geen afscheid nemen van mijn Patmobile, ik heb hem laten namaken in het klein." De wagen, die voorzien is van een tijgerprint, is uitgerust met onder meer een spelcomputer, koelkast, popcornmachine en een cd-speler. Brard wilde vooral dat de auto warmte uitstraalde. Op de motorkap prijkt een foto van de presentatrice.

Ook andere BN'ers als zangeres Marlayne, de zusjes Loïs Lane, Jodi Bernal en radiopresentator Giel Beelen hebben een auto laten opknappen voor een goed doel door het programma. Wat de voertuigen hebben opgebracht, is in de uitzending op 25 mei te zien bij Veronica.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen