Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Petra Berger wil publiek kracht geven

Shownieuws

Petra Berger wil haar luisteraars kracht geven. Met nummers van 'Here and now', nieuwe stukken en bekende chansons staat de zangeres dit najaar op de planken.

Petra Berger wil haar luisteraars kracht geven. Met enkele nummers van haar album 'Here and now', nieuwe stukken en bekende popliedjes en chansons staat de zangeres dit najaar op de planken. Samen met pianovirtuoos Jan Vayne reist ze met het theaterconcert 'Dichtbij' door heel Nederland.

Volgens Berger trekt zij een publiek dat zich wil kunnen inleven. "Mensen die op zoek zijn naar muziek die iets met ze doet, die niet zomaar voorbijfladdert. Ik stel mezelf dat ook tot doel, ik vind het belangrijk om mensen kracht te geven."

Iemand die dat volgens Berger als geen ander kan, is Barbra Streisand, een van haar grote voorbeelden. "Als zij zingt, dan vertelt ze een verhaal, ze gooit haar hele persoonlijkheid in haar muziek. Ze is sterk en intelligent. Echt geweldig."

Maar ook Berger heeft het in zich de gevoelige snaar van haar publiek te raken, zegt Alessandro Safina, de Italiaanse tenor met wie Petra het duet 'Life goes on' heeft opgenomen. "Petra heeft zo'n mooi en zacht geluid. Persoonlijk vind ik de emotie die een zanger in een liedje legt, het allerbelangrijkste dat er is. Techniek kan helpen, maar uiteindelijk draait het toch om gevoel. Petra weet dat als geen ander, al is het misschien onbewust. Ze verwerkt haar gevoel op een zeer elegante wijze in haar muziek."

Berger en Safina waren zondag samen te horen in het programma Business Class op RTL 7. Op 10 juni zingt Petra als gastsoliste bij het Lenteconcert in Concertzaal de Vereniging in Nijmegen. De theaterconcertreeks met Jan Vayne gaat op 5 oktober van start in Helmond.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen