Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jumpende Hilbrand Nawijn wil jeugd laten bewegen

Shownieuws

Hilbrand Nawijn wil met zijn single en clip 'Hey jumpen' de jeugd meer laten bewegen. Volgens hem is jumpen goed voor het lichaam.

Hilbrand Nawijn wil met zijn single 'Hey jumpen' en de bijbehorende videoclip de jeugd meer laten bewegen. Jumpstyle-dansen is momenteel een enorme rage onder de jeugd en Nawijn wil daarop inspringen. "Jumpen is goed voor het lichaam en dus goed voor de jeugd", legt hij uit. "Zeker in deze tijd waarin jongeren moeten afvallen omdat ze te dik zijn."

De volslanke oud-minister voor Vreemdelingzaken en Integratie namens de LPF dankt zijn nieuwe carrière aan zijn deelname aan het televisieprogramma 'So you wannabe a popstar'. Zijn zangcarrière moet echter niet al te serieus genomen worden. "Het zal nooit mijn beroep worden, maar ik vind het geweldig leuk. Ik zou het echt een prestatie vinden als mijn single een nummer 1-hit wordt."

De 58-jarige Nawijn wordt overal op straat door mensen aangesproken, zegt hij. "Iedereen klampt me aan op straat en de reacties zijn over het algemeen heel positief." Ook stromen de meest uiteenlopende aanbiedingen bij hem binnen. "Ik heb al een verzoek gekregen van mensen die een fanclub voor me willen oprichten", vertelt hij. "Maar ook op Hyves loopt het storm en ik ben zelfs al gevraagd om aanwezig te zijn bij een jumpworkshop."

Niet iedereen is even positief over de muzikale aspiraties van Nawijn, die de schaamte al geruime tijd voorbij lijkt. "Mijn vrouw en dochter vinden het niet daverend", lacht hij. Oud-minister en mede LPF'er Herman Heinsbroek liet zich onlangs in een interview ook negatief uit over zijn optredens in 'So you wannabe a popstar'. Nawijn ketst de bal terug naar Heinsbroek. "Ik vind het persoonlijk niet kunnen wat hij heeft gedaan binnen het kabinet."

Voorlopig wil Nawijn nog even genieten van alle aandacht rond zijn persoon. En mocht de single geen succes worden, dan stort hij zich weer op de werkzaamheden voor zijn vijfmansfractie in de gemeenteraad van Zoetermeer of hij gaat weer werken in de advocatuur. De single ligt maandag in de winkel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen