Kies je favoriete radiostation

Dossiers

David Beckham is beste Britse ambassadeur

Shownieuws

David Beckham is de beste vertegenwoordiger van Groot Brittannië. De voetballer werd verkozen tot beste Britse ambassadeur tijdens de Greatest Britons Awards.

David Beckham is de beste vertegenwoordiger van zijn geboorteland Groot Brittannië. De voetballer, die binnenkort van Spanje naar de Verenigde Staten verhuist, werd maandagavond uitgeroepen tot beste Britse ambassadeur tijdens de Greatest Britons Awards.

De gala-avond waarbij belangrijke Britten worden geëerd, wordt jaarlijks georganiseerd door zender ITV en boulevardkrant The Sun. De winnaars worden gekozen door een jury van bekende Britten, waaronder Bob Geldof, voormalige atleet en politicus Sebastian Coe en regisseur/scriptschrijver Richard Curtis.

Het publiek kon ook hun stem uitbrengen in één categorie, zij kozen de 'belangrijkste nog levende Brit'. Koningin Elizabeth kreeg de meeste stemmen in deze competitie. Haar zoon Edward bedankte het publiek namens het staatshoofd. "Het spijt me dat mijn moeder niet aanwezig kan zijn om de award te ontvangen", zei hij in een videoboodschap. "Maar ze is erg vereerd met de verkiezing."

Naast de koningin en David Beckham werden onder anderen actrice Helen Mirren, in de categorie film, Ricky Gervais, in de categorie televisie, en Amy Winehouse, in de categorie muziek, geëerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen