Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Succes Spider-Man duurt voort

Shownieuws

Ook dit weekeinde was 'Spider-Man 3' de meest succesvolle film in de Verenigde Staten. In totaal heeft de film wereldwijd 622 miljoen dollar opgebracht.

(Novum/AP) - Ook dit weekeinde was 'Spider-Man 3' de meest succesvolle film in de Verenigde Staten. De actiefilm haalde een omzet die zes keer zo groot was als die van '28 Weeks later'. Dit Britse drama debuteerde op de tweede plaats van de Amerikaanse box office, de lijst films met de hoogste omzet.

'Spider-Man 3' zette in drie dagen zestig miljoen dollar om. Daarmee komt de totaalomzet van de superheldenfilm, die tien dagen geleden uitkwam, op 622 miljoen dollar wereldwijd. De film met Tobey Maguire en Kirsten Dunst in de hoofdrollen is hard op weg een omzet van een miljard dollar te halen. Dat lukte eerder slechts drie andere films, 'Titanic', 'The Lord of the Rings: the return of the King' en 'Pirates of the Caribbean: dead man's chest'.

Volgende week krijgt 'Spider-Man 3' er in de VS een geduchte rivaal bij. Dan komt animatiefilm 'Shrek the third' uit. Nog een week later volgt 'Pirates of the Caribbean: at world's end', het derde deel van de populaire piratenkomediereeks met Johnny Depp.

Verder debuteerde deze week 'Georgia rule' op drie in de box office. De productie is vooral bekend omdat Lindsay Lohan zich tijdens de opnamen zou hebben misdragen. De producent schreef een brief naar het tijdschrift People, waarin hij zich beklaagde over het onbehoorlijke gedrag van de 20-jarige actrice.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen