Kies je favoriete radiostation

Dossiers

School aangeklaagd om vertonen 'Brokeback mountain'

Shownieuws

Een school in Chicago is aangeklaagd nadat 'Brokeback mountain' daar was vertoond. De 12-jarige Jessica Turner zou er emotionele schade aan hebben overgehouden.

(Novum/AP) - Een 12-jarig meisje en haar grootouders hebben de school van het meisje in Chicago aangeklaagd. Ze claimen dat Jessica Turner emotionele schade heeft overgehouden aan het zien van 'Brokeback mountain'. Een invalkracht vertoonde de film over twee homoseksuele cowboys vorig jaar in de klas van het meisje.

Jessica en haar grootouders, die de voogdij over het meisje hebben, eisen 370 duizend euro schadevergoeding van de Ashburn Community Elementary School. "Het is erg belangrijk dat mijn kinderen niet aan dit soort dingen worden blootgesteld", stelt grootvader Kenneth Richardson. "De lerares wist dat ze dit niet mocht laten zien." In de Verenigde Staten heeft 'Brokeback mountain' het etiket 'Restricted' gekregen, wat betekent dat de film niet geschikt wordt geacht voor kinderen onder de 17 jaar, zonder begeleiding van een volwassene.

Richardson had eerder al een klacht ingediend bij de school van zijn kleindochter omdat zij teksten zou moeten lezen die scheldwoorden bevatten. "De film was de laatste druppel", vertelt hij. "Ik heb het gevoel dat deze rechtszaak noodzakelijk is omdat ik de school al een waarschuwing had gegeven vanwege de literatuur die de kinderen moeten lezen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen