Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vivian Ewbank-Reijs maakt zwanger zijn hip

Shownieuws

Vivian Ewbank-Reijs heeft een boekje geschreven vol modetips voor zwangere vrouwen. 'Supermom's stijlgids' ligt vanaf maandag in de winkels.

Een boekje vol modetips voor zwangere vrouwen. Vivian Ewbank-Reijs, voormalig presentatrice en vrouw van componist en liedjesschrijver John Ewbank, durfde het aan. "Als je zwanger bent, hoef je er niet als een hobbezak bij te lopen."

Het idee voor een boekje komt niet uit de lucht vallen. De roots van de 29-jarige Reijs liggen in de modewereld: ze studeerde mode en management aan de hogeschool en presenteerde het lifestyleprogramma Wannahaves. Daarnaast ervoer ze zelf dat het als zwangere vrouw goed te doen is je leuk aan te kleden. Die wetenschap wilde ze andere toekomstige moeders niet onthouden.

'Supermom's stijlgids' is niet zozeer bedoeld voor de mega-fashionista's, zegt Vivian, die tweeënhalf jaar geleden beviel van dochtertje Day, maar voor iedereen die iets met mode heeft. "Er staan ontzettend veel toegankelijke merken in, die kleding maken die iedereen kan kopen."

In het boekje geven ook andere bekende Nederlandse moeders tips voor tijdens en na de zwangerschap. Zo vertelt 'supermom' Daphne Deckers dat amandelolie helpt tegen zwangerschapsstriemen en verklapt Leontine Borsato dat ze afslankpillen slikte om van de zwangerschapskilo's af te komen. Ook Sylvie van der Vaart, Daniëlle Overgaag, Estelle Gullit en Chazia Mourali verleenden hun medewerking.

De reacties op het boekje zijn positief, zegt Reijs. "Zelfs modegodin Fiona Hering, die nu ook zwanger is, heeft er wat van opgestoken. Ze was helemaal blij met de tip dat je je navel kan afplakken, zodat je hem niet door een truitje heen ziet", zegt een trotse Reijs.

Reijs hoeft niet lang na te denken over de vraag welke zwangere vrouw het modetechnisch het beste gedaan heeft. "Gwen Stefani was ook zwanger een stijlicoon. Met prachtige jurken aan, die niets afdeden aan haar oorspronkelijke stijl." Want dat is volgens Reijs het allerbelangrijkste als je zwanger bent: het behouden van de modestijl die je normaal ook hebt.

'Supermom's stijlgids' ligt vanaf maandag in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen