Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zoektocht naar Ciske de Rat op televisie

Shownieuws

De Avro komt met een serie waarin naar de nieuwe Ciske de Rat wordt gezocht. In 'Krijg toch allemaal de kolere!' zijn de audities te zien voor de musical.

De zoektocht naar de nieuwe Ciske de Rat wordt op televisie gevolgd. In de Avro-serie 'Krijg toch allemaal de kolere!' zijn de audities te zien voor de rol van kleine Ciske in de musical over het Amsterdamse straatschoffie. De show is vanaf zaterdag wekelijks te zien, meldt de Avro maandag.

In zes afleveringen worden de potentiële nieuwe Ciskes gevolgd tijdens het auditieproces. Eerst tijdens de grote audities en later op de Ciske School, waar de geselecteerde kandidaten spel- en zangles krijgen. Het programma wordt gepresenteerd door Sipke Jan Bousema. Danny de Munk, die in de film uit 1984 Ciske de Rat speelde, staat de jongetjes bij met tips.

De Munk speelt ook in de musical die 5 oktober in première gaat in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Hij speelt de rol van volwassen Ciske in de productie, die niet alleen het beroemde verhaal van het Amsterdamse straatschoffie vertelt, maar ook laat zien hoe het hem later vergaat.

Andere rollen zijn er voor onder anderen Mariska van Kolck, Hugo Haenen, Hajo Bruins, Marjolein Touw en Sjoerd Pleysier. Henny Vrienten is verantwoordelijk voor de muziek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen