Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Harry Potter krijgt eigen postzegel

Shownieuws

Harry Potter krijgt een eigen postzegel. De set bevat postzegels met daarop de omslagillustraties van alle zeven boeken in de reeks over de tovenaarsleerling.

Harry Potter krijgt een eigen postzegel. Dat heeft de Britse Royal Mail bekendgemaakt. De set bevat postzegels met daarop de omslagillustraties van alle zeven boeken in de reeks over de tovenaarsleerling. Daarnaast komt er een vijfdelige set van Zweinstein, waar Harry zijn opleiding tot magiër volgde.

De postzegels zijn maar een schakel in de Harry Potter-mania, die is losgebarsten nu het zevende en laatste boek van schrijfster J.K. Rowling bijna in de winkels ligt. Verwacht wordt dat de drie miljoen exemplaren van 'Harry and the deadly hallows', dat op 21 juli uitkomt, in Groot-Brittannië binnen een dag uitverkocht zijn. Naar verluidt sterft in het laatste deel ten minste één van de hoofdpersonages uit de wereldberoemde reeks.

In Nederland, waar in 2005 al een afbeelding van Harry Potter op de Persoonlijke Decemberzegels stond, komt het Engelstalige boek op dezelfde dag uit. De datum waarop de Nederlandstalige versie beschikbaar is, is nog niet bekend. Vermoedelijk is de vertaling tegen het einde van het jaar te koop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen