Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Songfestivalwinnares is 'nog niet' lesbisch

Shownieuws

Songfestivalwinnares Marija Serifovic zegt 'nog niet' lesbisch te zijn. Sinds haar overwinning gaan er geruchten over haar seksuele voorkeur.

Songfestivalwinnares Marija Serifovic zegt 'nog niet' lesbisch te zijn. Ze reageert hiermee op de geruchten die sinds haar overwinning van het Europese liedjesfestijn met het nummer 'Molitva' de ronde doen. Volgens bronnen in Belgrado is de Servische zangeres lesbisch, maar toen zij na afloop van de Eurovisie uitzending daarop werd aangesproken, ontweek ze de opmerking. "Ik houd van alle mensen, ook van homoseksuele mensen", was het enige dat ze kwijt wilde. "Ik wil niet naar verschillen tussen mensen kijken. Ik vind het allemaal prima. Het maakt mij niet uit wie het met wie doet."

Op de directe vraag of ze lesbisch is die de website highlow.nl haar stelde reageert ze eerst met een stellig 'nee', dat echter gevolgd wordt door een milder 'nog niet'. "Ik wil alles in mijn leven uitproberen, behalve drugs." Volgens bronnen is de 22-jarige Marija echter een graag geziene gast in de homoscene, net als haar broer.

Homoseksualiteit wordt in het religieuze Servië niet of nauwelijks geaccepteerd. Een paar jaar geleden werd de Gay Pride in Belgrado door skinheads uiteen geslagen. De politie keek toe zonder in te grijpen. Voor het Songfestival, dat te boek staat als een homofeestje, geen aanbeveling. "Ik sprak er een paar dagen geleden met vrienden over", vertelt Marija. "In dit vak is het vanzelfsprekend dat veel mensen homo zijn, het hoort er bij. Ik hoop daarom wel dat er wat gaat veranderen in Servië voor volgend jaar."

Marija hoopt dat homoseksualiteit bespreekbaar wordt in Servië en de homoseksuelen die volgend jaar het songfestival in Belgrado bezoeken welkom zullen zijn. "Homoseksualiteit wordt nu als vreemd gezien, maar hopelijk verandert het. Ik heb mijn deel gedaan, nu is het aan anderen, aan de politiek, om klaar te zijn voor als al die duizenden naar Belgrado komen voor het Songfestival. Het gaat mij om de muziek, ik weet niets van politiek."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen