Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Animatierecord voor 'Shrek the Third' in VS

Shownieuws

'Shrek the Third' heeft een droomdebuut achter de rug. In zijn openingsweekeinde was de film goed voor een omzet van ruim negentig miljoen euro, een record.

(Novum/AP) - 'Shrek the Third' heeft een droomdebuut achter de rug. In zijn openingsweekeinde was de film goed voor een omzet van ruim negentig miljoen euro, een record voor een animatiefilm in de Verenigde Staten.

De afgelopen drie dagen zagen meer dan achttien miljoen Amerikanen de film in de bioscoop. Het openingsweekeinde van 'Shrek 2' in 2004 bracht tachtig miljoen euro in het laatje.

Naast de toppositie in de Amerikaanse box office, de lijst van films met de hoogste omzet, mag het derde deel in de 'Shrek'-reeks zich scharen in de topdrie van beste openingsweekeinden in de filmgeschiedenis. Alleen 'Spider-Man 3' en 'Pirates of the Caribbean: dead man's chest' trokken in hun eerste weekeinde meer bezoekers.

Tijdens de Nederlandse première van 'Shrek the Third' op 12 juni in Amsterdam geven de hoofdrolspelers Cameron Diaz, Mike Myers en Antonio Banderas acte de présence. Vanaf 21 juni draait de film ook hier in de bioscoop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen