Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sylvester Stallone beboet voor invoeren hormonen

Shownieuws

Sylvester Stallone is maandag beboet voor invoer van verboden middelen naar Australië. Hij had menselijk groeihormoon meegenomen.

Sylvester Stallone beboet voor invoeren hormonen

(Novum/AP) - Hollywoodster Sylvester Stallone is maandag veroordeeld voor het invoeren van verboden middelen naar Australië. De 60-jarige spierbundel moet een boete van 1818 euro betalen en zesduizend euro aan proceskosten.

Stallone werd in februari opgepakt op het vliegveld van Sydney. In zijn bagage werden 48 flesjes van het menselijke groeihormoon jintropin aangetroffen. Het middel is in Australië verboden en Stallone had geen doktersrecept bij zich om te verklaren hoe hij eraan was gekomen. Later gooide hij ook nog vier flesjes testosteron uit zijn hotelkamer toen de douane de ruimte wilde doorzoeken.

Ook in de Verenigde Staten is het middel jintropin alleen op recept verkrijgbaar. Stallone bleek het hormoon legaal en onder supervisie van zijn arts te gebruiken. Het middel wordt doorgaans ingenomen om de spiermassa te vergroten, bedprestaties te verhogen en verouderingsprocessen tegen te gaan.

Stallone heeft zijn excuses aangeboden. Hij zei zich niet bewust te zijn van de in Australië geldende regels met betrekking tot het invoeren van hormonen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen