Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rowling onthult plannen voor encyclopedie

Shownieuws

J.K. Rowling heeft onthuld dat ze plannen heeft voor een encyclopedie over Harry Potter. Dat bevestigt de schrijfster aan de Britse krant Sunday Telegraph.

J.K. Rowling heeft onthuld dat ze plannen heeft voor een encyclopedie over de magische wereld van Harry Potter. De uitgave zou vele aantekeningen bevatten die de auteur maakte tijdens het schrijven van de zevendelige fantasy-reeks. Dat bevestigt de schrijfster in de Britse krant Sunday Telegraph.

De 41-jarige Rowling wil de opbrengsten van het boek schenken aan een goed doel. In de encyclopedie zou onder meer worden uitgewijd over de karakters uit de wereldwijde bestellers. De oprichters van Hogwarts, de kostschool waar Harry zeven jaar verblijft, moeten in het boek komen, evenals uitgebreide stambomen van alle hoofdrolspelers.

In 2001 bracht Rowling al eens twee dunne boekjes uit, waarin werd uitgeweid over de wereld van Harry Potter. De opbrengst van 'Quidditch through the ages' en 'Fantastic beasts and where to find them' ging naar de Britse liefdadigheidsinstelling Comic Relief, die geld inzamelt voor arme mensen in Afrika en Groot-Brittannië.

Volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes was Rowling in 2004 de op één na rijkste vrouw in de entertainmentindustrie. Oprah Winfrey stond boven aan de lijst. Het zevende en laatste deel van de reeks over de tovenaarsleerling, 'Harry Potter and the deathly hallows', verschijnt op 21 juli. De vijfde film, 'Harry Potter and the order of the phoenix' draait vanaf 12 juli in de bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen