Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beyoncé haalt albums uit winkel

Shownieuws

Een speciale versie van het album 'B'day' van Beyoncé is uit de schappen gehaald. De distributie is stilgelegd omdat ze wordt beschuldigd van plagiaat.

Beyoncé haalt albums uit winkel

Beyoncé heeft een speciale versie van haar album 'B'day' uit de schappen laten halen. Haar platenmaatschappij is voorlopig gestopt met de distributie van de cd, nu de zangeres is verwikkeld in een rechtszaak wegens plagiaat. Dat meldt muziekzender MTV.

De voormalige Destiny's Child-ster is aangeklaagd door Des'ree, bekend van het nummer 'Life'. De Britse zangeres beschuldigt Beyoncé ervan onrechtmatig haar nummer 'I'm kissing you' te hebben gecoverd. Op de speciale editie van 'B'day', die een cd en een dvd bevat, zingt Knowles het nummer 'Still in love (Kissing you)'.

De advocaten van Beyoncé beweren dat ze een maand voordat het album op 3 maart uitkwam, toestemming hebben gekregen het nummer uit te brengen. De advocaten van Des'ree claimen echter dat ze geen volledige toestemming hebben gegeven. Ze zouden Beyoncé het groene licht hebben gegeven, maar alleen indien ze de titel van het nummer intact zou laten en geen videoclip zou opnemen. Beide voorwaarden heeft de r&b-zangeres echter geschonden.

Op 4 mei vindt de uitspraak in de zaak plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen