Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Spider-Man 3' breekt Amerikaans record

Shownieuws

'Spider-Man 3' heeft in het weekend na zijn première in Amerika alle records verbroken. De film bracht in de eerste drie dagen ruim 109 miljoen euro op.

(Novum/AP) - 'Spider-Man 3' heeft in het weekeinde na de première in Amerika alle records verbroken. De superheldenfilm bracht in de eerste drie dagen ruim 109 miljoen euro op. Daarmee stoot het 'Pirates of the Caribbean: dead man's chest' van de troon, die vorig jaar een record behaalde met een kleine honderd miljoen euro.

Voor producent Sony Pictures, die meer dan 190 miljoen euro in de film investeerde, moet het grote succes van de film een opluchting zijn. Samen met opbrengsten uit landen als China, waar de film dinsdag al in première ging, bracht 'Spider-Man 3' tot nu toe ruim 276 miljoen euro op.

De hoge bezoekersaantallen zijn opvallend: het derde deel in de filmreeks viel bij veel filmcritici niet in goede aarde. De film zou een slap aftreksel zijn van het zowel door publiek als recensenten geliefde tweede deel, dat in 2004 in de bioscopen draaide.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen