Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marilyn Manson wil niet langer dood

Shownieuws

Marilyn Manson stond op het punt zelfmoord te plegen. Zijn redding was zijn nieuwe lief Evan Rachel Wood. Zijn nieuwe album 'Eat me, drink me' komt 5 juni uit.

Marilyn Manson stond op het punt een eind aan zijn leven te maken. "Wilde ik zelfmoord plegen? Ja. Stond ik op het punt dat te doen? Meer dan ik zou willen", zegt de rocker in een interview met jongerenzender MTV. Hoe hij wilde sterven had Manson ook al bedacht. "Als ik kon kiezen, dan zou ik metaforisch verslonden willen worden door degene van wie ik het meeste houd. Dat is het meeste romantische idee dat er is."

Toch is er een groot verschil tussen dood willen en niet willen leven, zegt Manson. "Als je dood wilt, moet je op zijn minst een doel hebben. Als je niet wilt leven, ben je gewoon helemaal leeg."

Zijn redding was actrice Evan Rachel Wood, die na zijn scheiding van Dita von Teese zijn vriendin werd. "Als je iemand vindt die met jou wil verdrinken, dan wordt er een situatie gecreëerd waarin je helemaal niet meer wílt verdrinken." Woods, die pas 19 is, werd zijn muze en maakte het hem mogelijk zijn nieuwe album af te maken. 'Eat me, drink me' komt op 5 juni uit.

Ook het album bleek een manier om weer iets van het leven te maken, zegt Manson. Hij noemt de plaat, de eerste die hij als een persoonlijk document beschouwt, zijn wedergeboorte. "Ik heb me erdoor gerealiseerd wie ik ben. Daarom is dit op elke mogelijke manier het belangrijkste album dat ik ooit heb gemaakt. Wat dat betreft mogen ook anderen mij verslinden. Ik bied mezelf aan als offer door te laten horen wat in me zit."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen