Kies je favoriete radiostation

Dossiers

John Legend doet de was in New Orleans

Shownieuws

John Legend heeft dit weekeinde de was gedaan voor een project dat helpt bij de opbouw van New Orleans. Maandag steekt Jos Stone de handen uit de mouwen.

R&b-ster John Legend heeft dit weekeinde de was gedaan bij een project voor de wederopbouw van New Orleans. De 'Ordinary people'-zanger stak de handen uit de mouwen in een mobiele wasserette voor Amerikanen die nog altijd in woonwagens wonen, zonder faciliteiten als een wasmachine.

Door de orkaan Katrina kwamen in augustus 2005 meer dan 1300 mensen om in New Orleans. Een groot deel van de stad ligt nog altijd in puin. Veel artiesten die er waren voor het jaarlijkse Jazz Festival besloten daarom niet alleen op te treden, maar ook te helpen bij de wederopbouw van verwoeste wijken.

Zo gaf jazzzanger Harry Connick Jr. een huis een likje verf, terwijl zijn twee dochtertjes de boel binnen opruimden. Muzikanten als Marcia Ball, Ivan Neville en Walter Washington zamelden geld in om instrument te kopen voor scholen. Soulzangeres Josh Stone heeft laten weten maandag vrijwilligerswerk te verrichten.

Andere muzikanten hebben ondertussen nummers opgenomen voor een eerbetoon waarvan de opbrengst naar een fonds gaat dat scholen aan instrumenten helpt. Onder hen zijn de zangeressen Norah Jones en Bonnie Raitt en pianist Henry Butler.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen