Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lange Frans is een makkelijke vriend

Shownieuws

Lange Frans vertrouwt zijn vrienden blindelings. Naast rappen is hij tegenwoordig ook de presentator van het Veronicaprogramma 'My best friends'.

Lange Frans is een makkelijke vriend

Lange Frans vertrouwt zijn vrienden blindelings. De rapper presenteert sinds enkele weken het Veronica-programma 'My best friends'. Zijn eigen vrienden kent hij al vijfentwintig jaar. In een interview met televisiegids Televizier zegt hij zonder problemen zijn huissleutels aan ze uit te lenen. "Ze mogen ook uitgaan met mijn vrouw, we zitten op één lijn", zegt de rapper.

De band is zo hecht omdat de vriendengroep vooral eerlijk tegen elkaar is. "De jongens kennen mij door en door, maar ze trappen me de grond in als het nodig is. Heerlijk vind ik dat." In zijn teksten rapt hij weinig over de mannen. "Vriendschap is nog nooit het hoofdthema geweest in een nummer", vertelt hij. "Wel verwerken we vaak een knipoog naar onze vrienden in een tekst."

Lange Frans en zijn rappende wederhelft Baas B. werden vooral bekend met het nummer 'Moppie'. De Diemenaren gooiden hoge ogen met het nummer 'Het land van' dat binnenkwam op één in de Nederlandse top 40 en daar zeventien weken bleef staan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen