Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Band gaat door zonder James Brown

Shownieuws

De begeleidingsband van James Brown blijft ook na zijn dood muziek maken. Op 3 mei geeft The Soul Generals haar eerste concert na de dood van Brown.

Band gaat door zonder James Brown

(Novum/AP) - Ook na de dood van James Brown blijft zijn muziek voortleven. The Soul Generals, die band die hem de afgelopen twintig jaar begeleidde, gaat door met het spelen van de muziek van de Godfather of Soul. Het eerste officiële concert na de dood van hun frontman staat gepland op 3 mei, de geboortedag van Brown. Daarna volgt een tournee.

Het concert van de zeventienkoppige band vindt plaats in het Apollotheater in New York. Hier vond ook de herdenkingsdienst plaats na het overlijden van Brown op eerste kerstdag vorig jaar. De zanger, bekend van hits als 'I got you (i feel good)' en 'Sex machine', overleed op 73-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

De afgelopen maanden hebben The Soul Generals wel een paar keer opgetreden, maar het concert op 3 mei is de eerste show die weer toegankelijk is voor het grote publiek. Volgens Daryl Brown, zoon van de overleden zanger en gitarist van de band, is doorgaan de enige optie voor de bandleden. "We zijn de enigen die zijn nalatenschap levend kunnen houden, het wordt een eerbetoon aan hem."

De bandleden zijn niet van plan hun voormalige voorman te vervangen. Ze staan om de beurt in het spotlicht tijdens de concerten. "Iedereen doet een nummer dat veel voor hem of haar betekent", vertelt zoon Daryl.

Saxofonist Waldo Weathers is vastbesloten de kritiek dat de band niets meer voorstelt zonder Brown te weerleggen. "We zullen ze laten zien wat we waard zijn. Het wordt een te gekke show", zegt hij. "Als ze ons eenmaal gehoord hebben, zullen ze beseffen dat hij dood mag zijn, maar dat zijn muziek dat nog lang niet is."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen