Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Modeoorlog Kate Moss en Lily Allen barst los

Shownieuws

De ontwerpen van topmodel Kate Moss voor TopShop krijgen er concurrentie bij. Woensdag ligt de collectie van zangeres Lily Allen in de New Look-winkels.

In Groot-Brittannië barst woensdag een heuse modeoorlog los. Dan ligt de door zangeres Lily Allen ontworpen collectie voor modeketen New Look in de winkels. Omdat de ontwerpen van Kate Moss nu een week te koop zijn bij TopShop, wordt onder modeminnende Britten druk gespeculeerd over welke collectie het best gaat lopen.

Allen, bekend van de hits 'Smile' en 'Littlest things', poseert bij de lancering van haar collectie in tegenstelling tot Moss niet in de etalage. Ze verzorgt wel een optreden voor vierhonderd genodigden. Volgens kenners wint ze daarmee al aan sympathie. Daarnaast zijn haar ontwerpen draagbaar voor vrouwen met elk mogelijk maatje.

Dit in tegenstelling tot de mode van Kate. Het model wordt ervan beschuldigd items te hebben ontworpen die haar weliswaar goed staan, maar onmogelijk passen bij vrouwen met maat 36 en groter. De skinny jeans, extreem korte spijkerbroekjes en flodderjurkjes zouden bovendien kopieën zijn van de spullen die ze zelf in haar kledingkast heeft hangen. Het zou Kate volledig ontbreken aan originaliteit.

Allen, die bekend is om haar excentrieke uiterlijk en die een voorkeur voor vintage-jurken heeft, ontwierp naar verluidt wel vernieuwende kledingstukken: onder meer een baljurk, schoentjes met open tenen en felgekleurde accessoires.

Ook ligt momenteel de collectie van Madonna bij winkelketen Hennes & Mauritz. Later deze maand komt daar de beachwear-collectie bij waarvan Kylie Minogue het gezicht is. Actrice Penelope Cruz heeft zich op haar beurt verbonden aan de Spaanse modeketen Mango.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen