Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hans Cornelissen vindt 'Zeg 'ns AAA' tijdloos

Shownieuws

Hans Cornelissen denkt dat het succes van Zeg 'ns AAA vooral komt door de actuele onderwerpen die aan bod komen."Maar mensen hebben ook behoefte aan nostalgie."

Hans Cornelissen, die de rol van dokter Van der Ploeg speelt in 'Zeg 'ns AAA', denkt dat het succes van de televisieserie vooral komt door de actuele onderwerpen die aan bod komen. "Maar mensen hebben ook behoefte aan nostalgie, aan een gevoel van vroeger", zegt Cornelissen, die vanaf 4 mei te zien is in een tweede toneelstuk dat is gebaseerd op het succesvolle programma uit de jaren tachtig.

'Zeg 'ns AAA' speelt zich af in Amsterdam-Zuid, waar dokter Van der Ploeg een praktijk heeft. "Hij heeft een multicultureel patiëntenbestand en daar moet je in deze tijd natuurlijk wat mee doen. En 'Zeg 'ns AAA' speelt op die manier op de actualiteit in en heeft zo ook dat maatschappelijke aspect", vertelt Cornelissen.

Voor velen is de serie echt jeugdsentiment. Zo ook voor acteur Abdembi Azzaoui, die in het toneelstuk een Marokkaanse patiënt speelt. "Ik moest vroeger vechten met mijn broertje en zusje om het programma te mogen zien. En om ineens onderdeel te zijn van iets waar je altijd al naar keek, dat is wel heel bijzonder", vertelt Azzaoui.

De serie startte in 1980 en liep tot 1993 en is daarmee een van de langstlopende komedies geweest op de Nederlandse televisie. 'Zeg 'ns AAA' was in 2004 al als toneelstuk te bekijken en vanaf 4 mei is 'Zeg 'ns AAA-Met de assistente van dokter van der Ploeg' te zien in de Nederlandse theaters. De hoofdrollen zijn weggelegd voor oude bekenden als Carry Tefsen, Kiki Classen, Nel Kalkman en Hans Cornelissen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen